2022. ÉV

Tavaszra hangolódtunk Polip szakkörünkön

Legnépszerűbb foglalkozásunk a Polip szakkörünk. Sajnos hely hiánya miatt, nem tudunk fogadni minden jelentkezőt, amit nagyon sajnálunk. Erre a foglalkozásra jöhetnek anyukák egész picik és a nagyobbak is. Szóval együtt alkothat a család.
Most a Húsvétra hangolódtunk és arra készítettünk szebbnél – szebb díszeket! Segítségünkre volt Szilvi, az önkéntes Óvónénink és két iskolai közösségi szolgálatos diák is.
Mint mindig, most is nagyon jó hangulatban telt a délután. Köszönjük, hogy velünk tartottatok!

 

 

ÖKOTÁSKA MEGLEPETÉSSEL

A márciusi varró délutánunk igazi meglepetéssel szolgált. Maradék anyagokból bevásárló táskákat varrtunk. Zolikánk elkísérte anyukáját és nővérét a foglalkozásra, mert muszáj volt 🙂 … egyszercsak odament ő is a varrógéphez … Bea megmutatta neki hogy kell varrni, és utána teljesen egyedül nekikezdett ! És mit mondjuk. Teljesen egyedül, magától kiszabott és megvarrt egy kis akasztóval ellátott tűpárnát. A következő foglalkozásra már ő is bejelentkezett és velünk varrja majd a levendulapárnákat. Hát ezért IS imádjuk ezeket a délutánokat! Telis – tele vannak meglepetésekkel!

 

 

ÚJRA EGYÜTT A MINI MANÓK!

Márciusban hosszú idő után végre a legkisebbeknek is meg tudtuk tartani a MiniManó foglalkozásunkat. Volt minden, énekelés, mondókázás, kis feladatlapozás, gyurmázás, hatalmas autózás, ami elmaradhatatlan a fiúknál … és még közben sok – sok beszélgetés, odafigyelés egymásra. Igaz még most sem volt teljes a létszám, de reméljük a következő alkalommal már mindenki tud majd csatlakozni foglalkozásunkhoz. Jobbulást a többieknek és mi már most várjuk a következő alkalmat!

 

 

ISMÉT POLIP-SZAKKÖR

Február 26-án délután a Polip Szakköröseink mindent megtettek, hogy csalogassák a tavaszt. Csodaszép festmények készültek!

 

 

ÚJRA HIP-HOP A PALÁNTÁBAN

Február 17-én újra indult a HIP-HOP a Palántában, a gyerekek nagy nagy örömére. Imádnak táncolni, együtt lenni és főleg Laurát, imádják!

 

 

ELINDULT A “TANULÓSZOBA”

HATALMAS mérföldkőhöz ért egyesületünk … Február 14-én lezajlottak az első tanulások a Palántában! Fantasztikus érzés, hogy valami elindult … valami amire olyan régóta vártunk már … először, hogy legyen helyünk … aztán találjunk tanárokat, akik tudnak heti rendszerességgel foglalkozni a gyerekekkel …. és végre megtörtént! Minden összeállt!
De nem csak tanulunk, gyakorolunk, hanem sokat beszélgetünk is a gyerekekkel. természetesen mindig friss pékáruval, szendvicsekkel várjuk a gyerkőcöket.
Egyenlőre 2 segítő, 6 gyerkőc, heti 2*2 órában minden gyerek. Egynelőre anyagi lehetőségeink ennyit engedtek, de reméljük hamarosan bővíteni tudjuk a csapatot.

 

 

CSÉSZE INFO – Álláshirdetésre jelentkezem

Február 22-én délután megszerveztük az első Csésze info programunkat a pártfogolt családjaink anyukáinak, apukáinak.
Ez volt az első alkalom a programsorozatban. Márkus Edit egyesületi tagtársunk arról beszélt, hogy álláshirdetésre jelentkezésnél mire kell figyelni, az önéletrajzban mi szerepeljen feltétlen, hogyan kell kinéznie, stb. Megjelenés az interjún, próbamunkán, illetve az első napon.
Mit szabad mondni, mit nem, hogyan kell a munkahelyen viselkedni, melyek a munkába állás folyamatai. Igazán tartalmas és hasznos beszélgetés volt. Még egyik kedvenc kiskamaszunk és részt vett a workshopon, aki azt mondta, ő is sok hasznos dolgot tudott meg:)
Amíg a szülők “tanultak” a picikkel játszottunk, hogy mi is nagyon jól érezzük magunkat!

 

 

KÖZGYŰLÉS – TERVEK, CÉLOK

Megtartottuk idei első gyűlésünket és egyben megünnepeltük azt is, hogy 3 évesek lettünk 🥳!
Minden év első közgyűlésének 3 fontos eleme van: pénzügyek, elmúlt év értékelése és a tárgyévi terveink, céljaink, kitekintés a jövőbe.
TERVEINK 2022:
Az idei évben a fókuszt a gyerkőcök oktatására, fejlesztésére fordítjuk. Február 14-től indulnak a korrepetálások, fejlesztések a Palántában.
Természetesen folytatjuk a már 2021. szeptember óta működő szakköreinket is.
Szülőknek is szervezünk őket érintő kérdésekkel, információkkal foglalkozó tájékoztatókat.
Továbbra is segítjük a hozzánk fordulókat bármilyen ügyintézésben, elsősorban úgy, hogy maguk is képessé váljanak erre a jövőben.
Programok, melyeket biztosan idén is megtartunk: Gyermeknap, Adventre hangoló és a táboraink kamaszoknak és alsósoknak.
Adománygyűjtések, amiket biztosan megtartunk: Női higiéniai termékek gyűjtése (folyamatban), tanszergyűjtés (augusztusban), tartós élelmiszer gyűjtés (decemberben).
Folyamatban van a pártfogói rendszerünk kialakítása. ‼️👉Ez azt jelenti, hogy meghatározzuk a követelményrendszerünket, hogy kik lehetnek pártfogoltjaink, milyen előnyökkel jár, és milyen feltételek mellett lehet a pártfogoltjaink közé tartozni.
Döntést hoztunk arról is, hogy adomány támogatásban elsősorban azok a családok fognak részesülni, akik gyermekei részt vesznek a fejlesztő foglalkozásokon, programjainkon. ‼️👉Azt szeretnénk, ha azok a családok, akikkel dolgozunk, maguk is képesek legyenek életüket rendezni, szervezni, céljaikat elérni.
Folyamatosan figyeljük a pályázatokat, minden lehetséges pályázatot benyújtunk. Remélhetőleg idén több sikerrel, mint eddig.

Hálásak vagyunk, ha támogatsz minket céljaink elérésében. 😇Hogyan tudsz minket támogatni?
– Jelentkezhetsz önkéntesnek, ha egy programra keresünk.
– Lehetsz Kiflifutárunk vagy Szívadónk.
– Adhatsz adományt a gyűjtéseinkre.
– És ebben az évben már mi is kaphatjuk adód 1 %-át!

EGYÜTT!!!

 

 

KISZABADULTUNK!

Van egy füredi házaspár, akiknek már nagyon sok csodálatos élményt köszönhetünk. Február elején például Szabadulószobában jártunk, majd szabadulásunk örömére pizzával ünnepeltünk! Nagyon jó hangulatú délutánt töltöttünk kamaszainkkal!

 

 

NŐK A NŐKÉRT 2022-BEN IS

Idén is megszerveztük a Nők a Nőkért higiéniás termékek gyűjtését. Immáron 3. éve gyűjtjük az ajkai nehezebb sorsó hölgy társaink részére az adományokat. Külön köszönjük az ajkai Fekete István Általános Iskola 3. e. és a Bródy Imre Gimnázium 7.g. osztályának az adományokat! fantasztikus fiatalok vagytok!
Beszéljenek a számok helyettünk:
2563 darab egészségügyi, tisztasági betét
70 szappan
1 töltött nesszeszer
57 fogkrém
1 bonbon
3 tábla csoki
28 nedves törlőkendő
61 fogkefe
1 arclemmosó
15 kézkrém
26 golyós deo
21 dezodor
60 szájmaszk
15 csomag zsebkendő
11 testápoló
68 sampon
3 csomag vattapamacs
1 intim lemosó
1 hajzselé
1 hajkondicionáló
21 borotva
2 törölköző
6 arcmaszk
7 arckrém
1 csomag szalvéta
81 tusfürdő
8 folyékony szappan
4 krém minta
2 ajándékcsomag
7 ajakbalzsam
5 körömlakk
2 rúzs
6 parfüm
1 C-vitain
4 ragtapasz
4 szempillaspirál
1 ív matrica

EGYÜTT MEGCSINÁLTUK! KÖSZÖNJÜK!

 

 

3. SZÜLINAP – GONDOLATOK

3. szülinapunk alkalmából olvashatjátok elnökünk, Gyöngyi gondolatait.
2019. január 31: Bejegyzésre került a Bíróságon egy kis ajkai egyesület. Te Számítasz Egyesület.
2022. január 31: 3 éves lett ez a kis egyesület. Ami talán már nem is olyan kicsi, köszönhetően a rengeteg segítségnek, támogatásnak, amit tőletek kapunk.
Bár taglétszámunk 11 fő, én úgy érzem, mintha ezren lennénk! 1000 fős kis családunk!
3 év alatt az érzelmi skála minden fokán álltam már. Lelkes, boldog, elégedett, elkeseredett, szomorú, dühös, tehetetlen…. és sorolhatnám. De egyben mindig biztos voltam! Nem adjuk fel, csináljuk tovább, töretlenül, nincsenek leküzdhetetlen akadályok! Mert jó amit csinálunk! Mert szükség van ránk! Mert már ti is Itt vagytok mellettünk!
És valóban azt mondhatom, minden évben elértük, amit megcéloztunk. Rengeteg munka van mögötte. Rengeteg sírás és nevetés. Vita és ölelés. De imádjuk minden percét!
A minap megkérdezte a férjem, meddig fogom majd csinálni? Életem végéig! Pár nap múlva 51 éves leszek és még legalább ennyi év kell, hogy terveim felét meg tudjam valósítani. Most elárulom, mi az én álmom, ha 50 év múlva elköszönök. Lesz egy szép háza az egyesületnek, ahol már ovisokkal is foglalkozunk, reggeltől estig nagy benne a nyüzsgés, a zsivaj. Gyerekek játszanak, tanulnak, anyukák dolgoznak, saját vállalkozásunk is van. Mindenki imád ott lenni, pártfogolt gyerek, önkéntes és alkalmazott, akik nagy része valamikori pártfogoltunk. A falakon rengeteg fotó a gyerekekről és a büszkeség falunk is tele olyan gyerekek fotóival, akik a mi és a ti segítségetekkel faragtak hátrányból előnyt. Lelkes fiatal csapat pedig már mindent megtanult tőlünk, hogy a következő 50 évben tovább vigye a Te Számítasz Egyesületet.
De addig még rengeteg a feladat, hamarosan megismerhetitek idei terveinket!Köszönöm, hogy velünk tartatok az úton!
Gyöngyi, az egyesület elnöke

 

 

Örömmel értesítünk benneteket, hogy a NEMZETI EGYÜTTMŰKÖDÉSI ALAP Társadalmi felelősségvállalás kollégium megbízásából, a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. által kiírt NEAO-KP-1-2022/8 pályázat keretében egyesületünk 1.100.000 Ft támogatásban részesült. A pályázat tárgya: Hátrányos helyzetű gyermekek aktív támogatása, közösségeik megerősítése Ajkán.
Az összeget a következőkre használhatjuk fel:
– Bérleti díj fizetése
– Honlap fejlesztés, tárhely bérlése, marketing
– Közösségi programok megvalósítása, gyermek pályázatok nevezési díja, anyagköltség
Az első gyermekpályázatokra be is adtuk a nevezéseket és szorgalmasan szervezzük a májusi Anyák és Gyermekek napját, melyet a pályázatnak köszönhetően idén kicsit nagyobb szabásúra tervezhettünk.
Folyamatosan tájékoztatni fogunk benneteket a pályázati összeg felhasználásáról.
Köszönjük!