2022. ÉV

December

Az év utolsó kompetencia fejlesztése – BUÉK!

Ma egy kis évzáró vizuális kompetencia fejlesztést tartottunk pezsgővel, pizzával, játékokkal, és persze alkotással. Jó volt újra együtt lenni !
Kívánunk mindenkinek kis csapatunkkal nagyon boldog új évet!
 
 

Karácsony a Palántában

Pénteken a tanulószobás gyerkőcökkel ünnepeltünk, ahol a @Marcipán Cukrászda -nak köszönhetően csodaszép, karácsonyi csokitorta került az asztalra. Emellett jutott bőven csokoládé és gyümölcs is a rengeteg felajánlásnak köszönhetően. Ajándékot is kapott minden kis Palánta, ezért köszönet illeti a Laura Antal Vahur támogatóit és Laurát, továbbá Németh Róbert személyi edzőt. Mindketten régi támogatóink.
A korrepetáló tanáraink is meglepték kis személyre szóló ajándékokkal a gyerekeket. Mi pedig természetesen a tanárokat, hisz nagyon hálásak vagyunk nekik, amiért ilyen szeretettel bánnak a gyerekeinkkel.
Szombaton pedig az egyesületi tagok ünnepeltek egy kicsit közösen. Képzeljétek, a gyerekek megleptek minket egy kis műsorral! El sem tudjuk mondani, milyen jó érzés volt látni, milyen lelkesen, szeretettel adták elő műsorukat. Nagyon megható volt, nagyon köszönjük nekik és a szülőknek is!Bereczné Marcsi pedig most is meglepett minket egy csomaggal, ami isteni finomságokkal volt tele. Köszönjük Marcsi, hogy gondoltál rák most is!
A legnagyobb meglepetés azonban az volt, hogy alapító tagunk, Szabó Ági, aki már Szegeden él, gondoskodott róla, hogy nekünk is kerüljön az asztalunkra egy ünnepi torta! Köszönjük Ági, nagyon hiányzol nekünk!
A két nap során azoknak a családoknak, akik gyerkőcei rendszeresen járnak foglalkozásainkra pedig gyönyörű méretes csomagot oszthattunk ki adományaitoknak köszönhetően. Sajnos nem tudjuk mindenkinek név szerint megköszönni, de most vegye mindenki magára, aki segített ezt a csodát létrehozni: Fantasztikusak vagytok, nélkületek nem tudnánk a munkánk végezni. Mi EGYÜTT veletek ismét megvalósítottuk a karácsonyi csodát! KÖSZÖNJÜK!
May be an image of 6 people and indoor
 
 
Tartós élelmiszer gyűjtésünk lezárult, köszönjük NEKTEK! Nézzük a számokat feketén – fehéren
Kiosztottuk a tartós élelmiszer csomagokat! Jutott bele csoki, gyümölcs és némi tisztálkodási szer is! Egy következő posztban igyekszünk mindenkinek megköszönni, aki hozzájárult ahhoz, hogy pártfogolt családjainknak szebbé tudjuk varázsolni az ünnepeket, de most szeretnénk a leltárt megmutatni. Nagyon köszönjük, ismét fantasztikusak voltatok!
Az adventi időszakban nagyon sokan gondoltatok Palántásainkra és családjaikra

Decemberben több felajánlás is érkezett hátrányos helyzetű családjainknak, amit ezúton is szeretnénk megköszönni még egyszer mindenkinek. Hálás szívvel köszönjük a Plazma Center Ajka csapatának, hogy egy nagyobb összegű vásárlási utalvánnyal és egy kis karácsonyfával lepte meg egyik családunkat. Az FC Ajka két képviselője is széles mosollyal adta át a 4 db porszívót a fa alá Karácsonyra. Átvettük az SVI Hungary Kft. dolgozói által gyűjtött tartós élelmiszer csomagokat is! Az idei évben is hatalmas öleléssel és szeretettel köszöntük meg az ajkai Laura Antal Vahur és támogatói csapatának az ajándékokat! Örömmel tölti el szívünket, hogy ennyien gondoltatok az adventi időszakban gyermekeinkre és családjainkra! Hatalmas segítség, hogy hitet adtok ezeknek a gyereknek, hogy van jó a világban! Köszönjük!

Általános iskolás osztály fogott össze gyermekeinkért

A Fekete István – Vörösmarty Mihály Általános Iskola és Gimnázium 4. e. osztálya és tanítói látogattak meg minket, alaposan felpakolva. Közösen úgy döntöttek idén karácsonykor a mi pártfogolt családjaink részére gyűjtenek. Nem először tiszteltek meg minket bizalmukkal, gyűjtöttek már tisztálkodási szereket is nekünk. Természetesen köszönjük a szülőknek is a támogatást, igen csak nagy segítség lesz az ünnepek alatt. A csomagokat december 16-17-én adjuk át a családoknak.

 

Kompetenica fejlesztés már Karácsonyra hangolódva

Alkottunk, átszottunk, beszélgettünk, megint játszottunk, festettünk, rajzoltunk … szóval nem unatkoztunk ma sem. A mozgalmas foglalkozás keretein belül csodálatos téli képeket készítettek szombat délelőtt gyerkőceink! Nagyokat beszélgettünk, ki hogyan várja már a Jézuskát, mit fog csinálni majd a téli szünetben, mivel tölti a karácsonyi szünetet.

 

A nap, amikor TUDOD, hogy érdemes volt felkelni

Emlékeztek arra a 8. osztályos kislányra, aki azért jött hozzánk, hogy, matekból és magyarból nehogy, megbukjon? Szerintem alakulunk😍😇🙏

 

HEBE pályázat

A HEBE pályázat második fordulójával is megküzdöttünk szombat délelőtt a nagylányokkal. Egy szuper izgalmas témában merültünk el … a világegyetem rejtelmeiben 🚀🛰🛸! Az 5-6. osztályosoknak szólő egyéni feladatok bizony próbára tettek minket, DE a lányok ügyesen utánaolvastak, keresgettek és végük mindent IS megválaszoltunk! Szuper tartalmas délelőtt volt, sokat tanultunk!

 

Kamaszkör

Ez a hónap sem múlhat el Kamaszkörünk nélkül. Dorka most egy izgalmas témát hozott gyerkőceinknek, arról beszélgettek hosszasan, hogyan látják maguk a kamaszaink a kamaszkort. A beszélgetés és a közös munka gyümölcseként alkották meg ezt a képet! Azt hiszem mindent elmond!

Nálunk járt a Mikulás …
Tegnap nálunk járt a Plazma Center Ajka 4 képviselője: egy angyal és a Mikulás szarvasai!
30 gyerkőcünknek hoztak tartalmas Mikulás csomagot, benne sok-sok mindennel.
A Plazmás lányok nem először segítettek egyesületünknek, hálás szívvel gondolunk rájuk!
Kívánunk nekik, munkatársaiknak és családjuknak áldott, békés, vidám adventi készülődést!
 
Új tanuló érkezett a Palántába

December elején új tanulót tudtunk fogadni a tanulószobánkban! Hatalmas öröm ez számunkra, hogy egy újabb tanuló érkezik hozzánk? Vajon milyen lesz majd? Bízunk benne, hogy jól fog tudni velünk dolgozni és a többiekkel … ? Vajon könnyen be fog tudni illeszkedni a csapatunkba? Mi azon leszünk, hogy minél gyorsabban otthon érezze magát nálunk és az ellenőrzőjében is gyűljenek sorra a jó jegyek, dícséretek!

 

Vízuális kompetenica fejlesztés
Szombat délelőtt ismét egy szuper vizuális kompetencia fejlesztés foglalkozást tartott Gyöngyi a Palántában. A napot szokás szerint egy közös reggelivel indítottunk, majd belevágtunk a bemelegítő feladatba, arról beszélgettünk, hogyan díszítjük ma és hogyan díszítették régen a ruhákat az emberek. Terveztünk kackiás huszár zsínórt, ami bizony nem volt egyszerű feladat, de az utolsó kanyarok már mindenkinek szépn sikerültek. A feladattal a formaérzéket, finommotorikát fejlesztettük.
Mint mindig, most is a mesék világába érkeztünk és megírtuk az aranyhalnak a 3 kívánságunkat (később majd veletek is megosztjuk ezeket), és a biztonság kedvéért meg is festettük ezeket a halacskákat. Amíg a halak száradtak, a karácsonyi meglepetéseken dolgoztunk, majd a háttér megfestésével befejeztük a varázslatos képeket.
A gyerekek egyre koncentráltabban, türelmesebben dolgoznak, nagyon büszkék vagyunk rájuk! Még a Mikulás is megérkezett, olyan ügyesek voltak.
 
 
November
Kamaszkör – A serdülőkor testi, lelki változásai
A novemberi kamaszkörünket is igazán baráti, jó hangulatban tartotta meg Dorka. Két új fiúval bővült a csapatunk, aminek nagyon örültünk. Különös öröm, amikor egy már a foglalkozásainkra járó gyermek hozza el a barátait, osztálytársait. Ilyenkor tudjuk, hogy szeretnek hozzánk járni és hasznosnak is találják. A két új kamasz nagyon hamar beilleszkedett és önfeledten dolgozott együtt a többiekkel.
Ebben a hónapban a fő témánk a serdülőkor testi, lelki változásai voltak. Ezek az évek nehezebbek lehetnek a szülőknek és a gyerekeknek is, fontos, hogy beszéljünk arról milyen változásokon mennek át a kamaszaink.
 
Gyűlnek a dícséretek, a jó jegyek tanulószobás palántáink ellenőrzőjébe!
Hétvégén ismét nagyon jó híreket is kaptunk a szülőktől, gyerekektől a múlt heti eredményekről.
Mi mindig nagyon örülünk akár egy stabil kettesnek, egy majdnem hármasnak is, vagy ha már pár hete nem volt bunyó a suliban, de ezeket az eredményeket most megosztjuk veletek is:
Egyik nagylányunk biológiából kapott dicséretet
Egy másik németből egy négyest és egy ötöst
A harmadik versből négyest, németből négyest, matekből ötöst (ő az, aki tavaly úgy került tanulószobára, hogy meg fog bukni matekból!)
Szuperek vagytok csajok, csak így tovább!
Vizuális kompetencia foglalkozásaink folytatódnak
Reggeli és a bemelegítő (koncentrációt segítő) gyakorlat után ebben a szomorú novemberi időben mi a szívünkbe varázsoltuk a tavaszt, majd meg is rajzoltuk, hogy bármikor elővehessük ezt a boldogságot a szívünk mélyéről, ha szomorkásak leszünk, mint a mai időjárás.
A gyerekek sokat ügyesedtek, egyre türelmesebben, koncentráltabban dolgoznak. Segítik egymást és türelmesek egymással. Szívmelengető érzés, amikor egymást dicsérik, biztatják. Én ezt az élményt zárom a szívembe.
Gabriella segítőm is egyre ügyesebben bánik a kicsikkel, akik hallgatnak rá. Jó látni az utánpótlást…. Szeretjük ezt a foglalkozást!🥰
VARÁZSOLJUK EGYÜTT SZEBBÉ NEHEZEBB SORSÚ TÁRSAINK KARÁCSONYÁT!

Mindenkinek nehezebb most, nektek is, nekünk is és a pártfogolt családjainknak is.
Mégis arra gondoltunk, hogy együtt kicsit könnyebbé, szebbé varázsolhatnánk azoknak az életét karácsonykor, akiknek még nálunk is nehezebb. Már most tapasztaljuk a problémákat családjainknál és még most jön a neheze…
Arra kérünk, ha megteheted támogasd tartós élelmiszer adománygyűjtésünket november 10. és december 13. között. A legkisebb is számít! A csomagokat azok a családok kapják, akik gyermekei tanulószobára, vagy állandó foglalkozásainkra járnak.
Amit kapni szeretnénk:
– liszt, cukor, olaj
– rizs, száraztészta
– konzervek
– kompót
– esetleg tisztálkodó szerek
– csoki, szaloncukor a gyerekeknek
Amennyiben gyümölcsöt is tennél a csomagba a gyerkőcöknek, azt utolsó nap add le a gyűjtőpontokon, mert még nekünk is kell két nap a csomagok kiosztásáig.
Ahol leadhatod:
– Hallókészülék Szaküzlet, Héliosz Üzletház (nyitvatartási időben)
– Palánta Klubunk, Alkotmány utca 3. (messengeren megbeszélt időpontban)

„Karácsonykor az ember mindig hisz egy kissé a csodában, nemcsak te és én, hanem az egész világ, az emberiség, amint mondják, hiszen ezért van az ünnep, mert nem lehet a csoda nélkül élni.” Márai Sándor

 
Adventre hangoló – kézműves foglalkozást tartunk újra november 26-án

Nagyon hiányzott már mindenkinek a kreatív foglalkozás. Idén azonban annyira teltházas a Palánta Klub, hogy eddig nem tudtuk beszorítani. Heti 5 nap tanulószoba, mellette Hip-Hop és kamaszkör, szombaton pedig vizuális kompetencia fejlesztés.
De már akkora volt rajtunk a nyomás😅, hogy muszáj volt egy délutánt beszorítanunk. Így újra együtt a Polip Szakkör, hogy télre hangolódva alkossanak együtt! Mi már nagyon várjuk!

Október

HEBE pályázat
Az idei évben is több kisgyermekünk is jelezte, hogy szeretne újra résztvenni a HEBE pályázaton. Lelkesedésüket látva, nem tudtunk nemet mondani. Az elős körös feladatokat már el is készítettük! Egy élmény volt, mint mindig. Sőt ezt a fordulót Halloweenkor írtuk meg, így a kemény munka mellé egy kis csoki is járt a gyerekeknek 😉 Kíváncsian várjuk a következő feladatsorokat!

HIP- HOP

Október sem múlhat el HIP – HOP nélkül 🙂 … egy újabb szuper délutáni foglalkozást tartott Laura a Palántában a csapatnak!💙 … és már saját tánclépéseket is találtak ki a gyerekek 😃 … micsoda show lesz itt év végén, az évzáró ünnepségen 💙 … már most várjuk.😆😇💙👏

 
KamaszKör!
Ahogy korábban már írtuk ebben a hónapban a tudatos és biztonságos internethasználat volt a téma a KamaszKörünkön … amihez egy vendéget is hívott Dorka a gyerekekhez.
Köszönjük szépen Gyuris Mónika, iskolarendőrnek, hogy ma velünk tartott és rengeteg hasznos, életszerű információt hozott gyerkőceinknek. A gyerekek nagyon élvezték a kötetlen beszélgetést! 😉
 
 
Szerdai napi tanuló csoportunk!
Miért csináljátok, hogy bírjátok …. sokan, sokszor, sokféleképpen kérdezitek.
Nem tagadjuk, vannak nehéz napok. Túl sok megválaszolatlan kérdés, akadályok, falak, szájasok. 😏
☝️De aztán egy kamasz megkérdi, jöhetne-e többször tanulószobára, mert olyan jó itt lenni. 🥰 Picivel később pedig egy másik kérdezi, hogy segítünk-e, mert szeretne részt venni egy pályázaton. 🥹😊
Mi pedig csak összenézünk, egymásra bólintunk és természetesen csak ennyit mondunk:
-Persze, szeretettel várunk! 💙
Mi ezért vagyunk, hogy szeressük és segítsük őket, ahogy tőlünk telik. 😇🙂
Ha segítenéd munkánkat önkéntesként, vagy adománnyal … kérlek írj nekünk privát üzenetet! Köszönjük! 😇

Önkéntesnek lenni menő!
Gabus tavaly év végén épp hogy megkapta angolból a kettest …. és idén mióta Ádám, önkéntesként segít neki heti kétszer az angolban … 3,5 átlaga van 👏🥹👏!
NAGYON BÜSZKÉK VAGYUNK MIND A KETTŐTÖKRE 💙

 

Szeptember

Vizuális kompetencia fejlesztésünk is elindult
Megtartottuk az első vizuális kompetencia fejlesztésünket!
A rémisztően komoly név ellenére valami szenzációsan jó foglalkozást kaptak a gyerekek! Nem volt benne semmi ijesztő … csak nagyon sok beszélgetés, festés, rajzolás … na és persze csupa jókedv.
Gyöngyi ma egy egész délelőttös foglalkozást tartott a gyerekeknek. (… és szombat ide vagy oda, lelkesen jöttek és csinálták a feladatokat!)
A téma ősz lévén a vándor madarak voltak. Rajzoltunk szélforgót, felhőt, meleg – hideg légáramlatot … használtunk filcet, festéket, tust … mindent IS … csak az volt a lényeg, hogy mindenki kibontakozhasson és alkothasson kedvére. A fergetes hangulatú foglalkozás végén … imádták a skacok a palacsintát is, amit Gyöngyi sütött nekik.
Már most várjuk a következő szombatot!
 
Indul a KamaszKör havi egy alkalommal – 

Az első téma: Önismeret, ki vagyok én?

Interaktív csoportfoglalkozások serdülőknek, amelyek a következő témák köré épülnek:  ✅önismeret ✅ tudatos internethasználat ✅ serdülőkor testi, lelki változásai, sajátosságai ✅ hatékony tanulás, tanulásmódszertan ✅ káros szenvedélyek veszélyei, egészséges életmód! Gellén Dorina, pszichológus tartja az alkalmakat! Reméljük a gyerekek is jól fogják magukat érezni és sokat fejlődnek Dorkával!

Idén is indulunk palántásainkkal a HEBE pályázaton

Olyan nagyon büszkék és boldogok vagyunk a felsős tanulószobásainkra! 😇🥰 A HEBE ismèt pályázatot írt ki, most csak felsősöknek és földrajz témában. Érdekes, de nagyon nehéz témák. 🤓🧐 Tudják, hogy hétvégén tudjuk majd csinálni, tudják, hogy nagyon sok munka lesz, de MINDENKI azt mondta, CSINÁLJUK!!!!! 😌😉 Így az édei tanévben is írjuk folyamatosan a HEBE pályázatot!

Igen, ezért érdemes csinálnunk! Értük! 💙 Ti pedig szorítsatok nekik, hogy idén is olyan szépen szerepeljenek, mint tavaly!

 

Plazma Center Ajka – köszönjük a támogatást!

Az ajkai Plazma Center szeptember 1-i “Vissza a suliba” nevezetű extra napjának keretén belül a Te Számítasz Egyesületet volt lehetősége támogatni. Plazmaadóiknak köszönhetően összesen 100.000 Ft-ot tudtak adományozni részünkre! Köszönjük Nektek! 🥰🫶 

 

Augusztus

Csopa – CSODÁK palotája

Van egy füredi házaspár, angyalok. 💙😇 …. Rendszeresen támogatnak minket, egy kérésük van mindig … legyen valami szuper élmény a gyerekeknek … és ők fizetnek mindent is. Köszönjük!🥰🙏Ismét az ő jóvoltukból, múlt héten a Csodák palotájában, és utána McDonald’s-ban voltak a gyerekek. Nagyon jól érezték magukat, fergeteges élmény volt a gyerekeknek!😃 A tanító nénik is nagyon élvezték 😉. Köszönet a velencei pihenőhely és töltőállomás munkatársinak, akik megengedték az ingyen mosdóhasználatot, mert olyan nagyon ügyesek voltak a gyerekek.

Tanszergyűjtés
Tanszerosztásunk is sikeresen lezárult … általatok … sok gyermeknek, és így családoknak tudtuk megkönnyíteni az iskolakezdést🏫 … de igazából ennél itt sokkal többről van szó.
… ezt nem lehet mérni 🥰 … és nem azért mert nem értékes, hanem azért, mert megfizethetetlen!
Mit adunk azzal egy kisgyereknek hogy látja,
💙hogy a világban vannak még jó emberek, akik önzetlenül segítenek másokon rajta …
💙hogy ő fontos mások számára, hogy igenis számít, hogy hogyan kezdi az iskolát, és mi lesz ott vele, hogyan teljesít …
💙hogy neki is igen is jár, hogy ugyan olyan szép ceruzája, táskája, tolla legyen mint a többieknek, hiszen ugyan olyan értékes ember, mint ők …
💙 hogy a Gyöngyi néni megcuppogtatja őket, és ölelve, kedves szavak közepette adja oda a tanszereket …
“CSAK egy füzet” … és azt hiszem mégis minden! 🙏🥰😇
Köszönjük! Nincsenek szavak! Nélkületek ez nem ment volna!😍
EGYÜTT

Nyári tábor 2022-ben

Hát véget ért idén is… Igazán jól éreztük magunkat, minden IS volt a táborban. Szeretnénk még egyszer köszönetet mondani mindenkinek, aki lehetővé tette, hogy ilyen legyen.

Igen mozgalmas és élményekkel teli hetet hagytunk magunk mögött, örök emlékek, barátságok születtek a gyerekek között. Jó volt minden nap a mosolygós arcukat nézni, imádtuk őket, ahogy örültek egy – egy új élménynek.

A tábor első napján ismerkedtünk, játszottunk, elkészítettük a szupercsapat arcképekből a poszterünket, sütöttünk és ettünk nagyon finom goffrikat. Jó kis csapat jött össze, már akkor tudtuk, hogy szuper hetünk lesz.

A tábor 2. napján Magyarpolányba kirándultunk, megnéztük a tájházat, felsétáltunk a Kálvária dombra és a Szent kúthoz, ahol nagyon jókat játszottunk és még egy geoládát is találtunk. Hazafelé egy hatalmas fagyival zártuk a napot a Mónika Cukrászdában.
 
Szerdai fergeteges napunkat, ismét az ismeretlen füredi támogatóinknak köszönhetjük. Bevettük a Sobri Jóska Kalandparkot, melynek teljes költségét a busz bérléstől a belépőn át az ebédig ők fizettek🙏. Hazafelé pedig a Maraton Fagylaltozó látott minket vendégül egy fagyira!
 
Csütörtökön jött a sárvári fürdő, hatalmas élmény volt mindenkinek, és már kicsit fájt is a szívünk, mert tudtuk, hogy közeledik a tábor vége.
 
Pénteken moziztunk, kreatívkodtunk, majd délután megérkezett hozzánk Lilla a Sajtfolyam Manufaktúra megálmodója, alapítója és sajtot készítettünk.
 
Nem tudjuk szavakkal elmondani, milyen tartalmas és tényleg vidám hetünk volt. A legjobb a sok beszélgetés volt, amikor kicsit még jobban megismerhettük egymást és mindig mindenkit elfogadtunk, úgy ahogy van, bármi is buggyanjon ki a szívéből.
 
Örök emlék lesz mindannyiunknak ez a hét, köszönjük!

Madarak és Fák pályázat
OLYAN NAGYON BÜSZKÉK VAGYUNK!!!
Áprilisban 4 alkalommal is a HEBE Kft. által kiírt Madarak és Fák 2022 pályázaton dolgoztunk a gyerekekkel. Nem voltak egyszerűek a feladatok, de nekünk annál egyszerűbb volt a gyerekekkel együtt dolgozni. Lelkesek voltak, kitartóan dolgoztak és nagyon sokat tanultunk a madarakról és fákról.
És a kitartó munka meghozta gyümölcsét, visszaérkeztek a kijavított feladatlapok.
Drágaságaink, csodálatosak vagytok, nagyon szép munkát végeztetek, szívből gratulálunk! Dobogósaink: Nyári Dzsenifer, Nyári Ivett, Zöld Dominik és Horváth Ramiró 3. helyezést értek el!!!!!!
 
Ovis kategória: 89 %
Horváth Rómeó
 
1-2. osztály: 98 %
Nyári Dzsenifer
Nyári Ivett
Zöld Dominik
Horváth Ramiró
 
3-4. osztály: 97 %
Kulisz Éva Ibolya
Nyári Roland
 
5-6. osztály: 95 %
Zöld Rita
Bogdán Liliána Petra
Anyák és Gyermekek Napja

Május 21-én ismét megtartottuk anyák és gyermeknapi programunkat.

Amíg önkénteseink és mi a gyerkőcökkel játszottunk  Nomádia Szabadidő Parkban, addig az anyukákat idén is az AVON ajkai csapat kényeztette. Majd Somogyi Erika pszichológus tartott egy fantasztikus interaktív előadást a kamaszkorról. Közben kávéval, szendvicsekkel kínáltuk az anyukákat.
Fellépők között volt egyesületünk gyerkőceiből alakult HIP-Hop csapatunk, egy kislányunk énekelt, egy másik verset mondott az anyukáknak.
Ezalatt a gyerekek játszottak, fürdőztek, tutajoztak, tehenet fejtek, fociztak, hajat fontak, ettek-ittak. Természetesen volt az elmaradhatatlan és népszerű arc és csillámtetkó festés is.
A programon összesen 70-en (pártfogoltak, iskolai közösségi szolgálatosok, önkéntesek, egyesületi tagok) vettünk részt.

A NEMZETI EGYÜTTMŰKÖDÉSI ALAP Társadalmi felelősségvállalás kollégium megbízásából, a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. által kiírt NEAO-KP-1-2022/8 pályázat keretében elnyert támogatásnak köszönhetően tudtuk megtartani ezt a szuper délutánt pártfogolt családjainknak.

Saját tervezésű bögrénk lesz!
A gyerkőcök javaslatára ismét összegyűltünk kicsit a gyerekekkel és bögre mintákat terveztünk Melinda vezetésével. 10 x 21 cm-ben, hogy egy teljes bögrét befedjen. Kicsik és nagyok, lányok és fiúk, ki ki a maga bögréjét tervezte meg. Készült focis, családi és persze népszerű volt az unikornis is.
Már megrendeltük a bögréket, hogy mielőbb abból kortyolgassuk a kakaónkat.
De ami a legfontosabb az együtt töltött idő volt, ahogy a szemünk láttára alakultak ki barátságok az elmúlt foglalkozások során, ahogy a nagyobbak segítik a kisebbeket.
Az első kreatív foglalkozásokon inkább arra törekedtek a skacok, hogy hamar kész legyenek.
Ma már terveznek, türelmesen színeznek, újra kezdik, ha nem elégedettek. Olyan szívmelengető látni őket a közös munka során.
Lassan beérik a munka gyümölcse.
A NEMZETI EGYÜTTMŰKÖDÉSI ALAP Társadalmi felelősségvállalás kollégium megbízásából, a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. által kiírt NEAO-KP-1-2022/8 pályázat keretében elnyert támogatásnak köszönhetően tudta egyesületünk az eszközöket biztosítani a délelőtti foglalkozásra.
Csapatépítésen voltunk
A NEMZETI EGYÜTTMŰKÖDÉSI ALAP Társadalmi felelősségvállalás kollégium megbízásából, a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. által kiírt NEAO-KP-1-2022/8 pályázat keretében elnyert támogatásnak köszönhetően egyesületünk tagjaival hétvégén egy szuper csapatépítő tréningen vettünk részt a Somlón.
Stratégiai megbeszélés keretein belül
🤓 Átvettük az idei év már lezajlott eseményeit, kiadásait, tapasztalatait, új szempontrendszert kialakítva a köveztkező rendezvényeinkhez az új meglátásaink fényében.
🤓Átbeszéltük, a tanulószoba lehetőségeit, anyagai kereteit és azt, hogyan tudjuk a jövőben mind ezt anyagilag is tovább vinni, illetve a milyen feltételekkel megyünk tovább a tanulók tekintetében.
🤓A jövő héten esedékes Anyák napja – Gyerek napja programunk résztvevőit átbeszéltük, végigmentünk a feladatok listáján, hogy minden flottol menjen jövő héten szombaton.
🤓A nyári és az azt követő hónap teendőit számbavettük és átszámoltuk mit tudunk megvalósítani és mit kell egyelőre eltolnunk későbbi időpontba.
A nap hátralevő részében Márkus Editnek köszönhetően egy nagyon vidám, játékos délutánunk volt csapatépítőjátékokkal, majd egy jót kirándultunk.
Áruszállítás 2040-ben?

A Volvo Hungária Kft. és a Waberer’s Cégcsoport rajzpályázatot írt ki. Meg kellett tervezni, vajon milyen lesz a 20040-es év Volvo kamionja, hogy kerülnek majd a boltok polcaira a termékek? Gondoltunk egyet és négy alsóssal közösen terveztük meg 2040. év Volvo kamionját. Lett légpárnás, lánctalpas, repülni is tudó és természetesen elektromos változat is! Szuper ötletek, lelkes alkotók, ismét egy remek délutánt tölthettünk együtt, és persze a jutalom sem maradhatott el! A feladat elkészítéséhez szükséges anyagokat a NEMZETI EGYÜTTMŰKÖDÉSI ALAP Társadalmi felelősségvállalás kollégium megbízásából, a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. által kiírt NEAO-KP-1-2022/8 pályázat keretében elnyert támogatásból fizettük.

Illatos varrószakkör

Varrószakkörünkön csodaszép és illatos levendulával töltött illatzsákokat varrtunk. De olyan ügyesek a kis varrósaink, hogy maradt időnk asztalterítő varrására is. Sőt Gabus már olyan ügyes, hogy egyedül varrt tornazsákot magának!!!!

Bowling délután

Sokszor írtunk már nektek egy nagyon kedves füredi házaspárról, akik a pártfogolt gyerekeinknek már nagyon sok vidám programot biztosítottak.
Most ismét kamasz gyerkőceinknek tudtunk egy szuper jó délutánt szervezni az ő jóvoltukból. Bowlingozás és utána az elmaradhatatlan pizzázás következett.
Nagyon jól érezték magukat a gyerkőceink! Élmény volt!
Nyertes pályázat!

Örömmel értesítünk benneteket, hogy a NEMZETI EGYÜTTMŰKÖDÉSI ALAP Társadalmi felelősségvállalás kollégium megbízásából, a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. által kiírt NEAO-KP-1-2022/8 pályázat keretében egyesületünk 1.100.000 Ft támogatásban részesült. A pályázat tárgya: Hátrányos helyzetű gyermekek aktív támogatása, közösségeik megerősítése Ajkán.
Az összeget a következőkre használhatjuk fel:
– Bérleti díj fizetése
– Honlap fejlesztés, tárhely bérlése, marketing
– Közösségi programok megvalósítása, gyermek pályázatok nevezési díja, anyagköltség

Tavaszra hangolódtunk Polip szakkörünkön

Legnépszerűbb foglalkozásunk a Polip szakkörünk. Sajnos hely hiánya miatt, nem tudunk fogadni minden jelentkezőt, amit nagyon sajnálunk. Erre a foglalkozásra jöhetnek anyukák egész picik és a nagyobbak is. Szóval együtt alkothat a család.
Most a Húsvétra hangolódtunk és arra készítettünk szebbnél – szebb díszeket! Segítségünkre volt Szilvi, az önkéntes Óvónénink és két iskolai közösségi szolgálatos diák is.
Mint mindig, most is nagyon jó hangulatban telt a délután. Köszönjük, hogy velünk tartottatok!

 

 

ÖKOTÁSKA MEGLEPETÉSSEL

A márciusi varró délutánunk igazi meglepetéssel szolgált. Maradék anyagokból bevásárló táskákat varrtunk. Zolikánk elkísérte anyukáját és nővérét a foglalkozásra, mert muszáj volt 🙂 … egyszercsak odament ő is a varrógéphez … Bea megmutatta neki hogy kell varrni, és utána teljesen egyedül nekikezdett ! És mit mondjuk. Teljesen egyedül, magától kiszabott és megvarrt egy kis akasztóval ellátott tűpárnát. A következő foglalkozásra már ő is bejelentkezett és velünk varrja majd a levendulapárnákat. Hát ezért IS imádjuk ezeket a délutánokat! Telis – tele vannak meglepetésekkel!

 

 

ÚJRA EGYÜTT A MINI MANÓK!

Márciusban hosszú idő után végre a legkisebbeknek is meg tudtuk tartani a MiniManó foglalkozásunkat. Volt minden, énekelés, mondókázás, kis feladatlapozás, gyurmázás, hatalmas autózás, ami elmaradhatatlan a fiúknál … és még közben sok – sok beszélgetés, odafigyelés egymásra. Igaz még most sem volt teljes a létszám, de reméljük a következő alkalommal már mindenki tud majd csatlakozni foglalkozásunkhoz. Jobbulást a többieknek és mi már most várjuk a következő alkalmat!

 

ISMÉT POLIP-SZAKKÖR

Február 26-án délután a Polip Szakköröseink mindent megtettek, hogy csalogassák a tavaszt. Csodaszép festmények készültek!

 

ÚJRA HIP-HOP A PALÁNTÁBAN

Február 17-én újra indult a HIP-HOP a Palántában, a gyerekek nagy nagy örömére. Imádnak táncolni, együtt lenni és főleg Laurát, imádják!

 

 

ELINDULT A “TANULÓSZOBA”

HATALMAS mérföldkőhöz ért egyesületünk … Február 14-én lezajlottak az első tanulások a Palántában! Fantasztikus érzés, hogy valami elindult … valami amire olyan régóta vártunk már … először, hogy legyen helyünk … aztán találjunk tanárokat, akik tudnak heti rendszerességgel foglalkozni a gyerekekkel …. és végre megtörtént! Minden összeállt!
De nem csak tanulunk, gyakorolunk, hanem sokat beszélgetünk is a gyerekekkel. természetesen mindig friss pékáruval, szendvicsekkel várjuk a gyerkőcöket.
Egyenlőre 2 segítő, 6 gyerkőc, heti 2*2 órában minden gyerek. Egynelőre anyagi lehetőségeink ennyit engedtek, de reméljük hamarosan bővíteni tudjuk a csapatot.

 

 

CSÉSZE INFO – Álláshirdetésre jelentkezem

Február 22-én délután megszerveztük az első Csésze info programunkat a pártfogolt családjaink anyukáinak, apukáinak.
Ez volt az első alkalom a programsorozatban. Márkus Edit egyesületi tagtársunk arról beszélt, hogy álláshirdetésre jelentkezésnél mire kell figyelni, az önéletrajzban mi szerepeljen feltétlen, hogyan kell kinéznie, stb. Megjelenés az interjún, próbamunkán, illetve az első napon.
Mit szabad mondni, mit nem, hogyan kell a munkahelyen viselkedni, melyek a munkába állás folyamatai. Igazán tartalmas és hasznos beszélgetés volt. Még egyik kedvenc kiskamaszunk és részt vett a workshopon, aki azt mondta, ő is sok hasznos dolgot tudott meg:)
Amíg a szülők “tanultak” a picikkel játszottunk, hogy mi is nagyon jól érezzük magunkat!

 

KÖZGYŰLÉS – TERVEK, CÉLOK

Megtartottuk idei első gyűlésünket és egyben megünnepeltük azt is, hogy 3 évesek lettünk 🥳!
Minden év első közgyűlésének 3 fontos eleme van: pénzügyek, elmúlt év értékelése és a tárgyévi terveink, céljaink, kitekintés a jövőbe.
TERVEINK 2022:
Az idei évben a fókuszt a gyerkőcök oktatására, fejlesztésére fordítjuk. Február 14-től indulnak a korrepetálások, fejlesztések a Palántában.
Természetesen folytatjuk a már 2021. szeptember óta működő szakköreinket is.
Szülőknek is szervezünk őket érintő kérdésekkel, információkkal foglalkozó tájékoztatókat.
Továbbra is segítjük a hozzánk fordulókat bármilyen ügyintézésben, elsősorban úgy, hogy maguk is képessé váljanak erre a jövőben.
Programok, melyeket biztosan idén is megtartunk: Gyermeknap, Adventre hangoló és a táboraink kamaszoknak és alsósoknak.
Adománygyűjtések, amiket biztosan megtartunk: Női higiéniai termékek gyűjtése (folyamatban), tanszergyűjtés (augusztusban), tartós élelmiszer gyűjtés (decemberben).
Folyamatban van a pártfogói rendszerünk kialakítása. ‼️👉Ez azt jelenti, hogy meghatározzuk a követelményrendszerünket, hogy kik lehetnek pártfogoltjaink, milyen előnyökkel jár, és milyen feltételek mellett lehet a pártfogoltjaink közé tartozni.
Döntést hoztunk arról is, hogy adomány támogatásban elsősorban azok a családok fognak részesülni, akik gyermekei részt vesznek a fejlesztő foglalkozásokon, programjainkon. ‼️👉Azt szeretnénk, ha azok a családok, akikkel dolgozunk, maguk is képesek legyenek életüket rendezni, szervezni, céljaikat elérni.
Folyamatosan figyeljük a pályázatokat, minden lehetséges pályázatot benyújtunk. Remélhetőleg idén több sikerrel, mint eddig.

Hálásak vagyunk, ha támogatsz minket céljaink elérésében. 😇Hogyan tudsz minket támogatni?
– Jelentkezhetsz önkéntesnek, ha egy programra keresünk.
– Lehetsz Kiflifutárunk vagy Szívadónk.
– Adhatsz adományt a gyűjtéseinkre.
– És ebben az évben már mi is kaphatjuk adód 1 %-át!

EGYÜTT!!!

 

KISZABADULTUNK!

Van egy füredi házaspár, akiknek már nagyon sok csodálatos élményt köszönhetünk. Február elején például Szabadulószobában jártunk, majd szabadulásunk örömére pizzával ünnepeltünk! Nagyon jó hangulatú délutánt töltöttünk kamaszainkkal!

NŐK A NŐKÉRT 2022-BEN IS

Idén is megszerveztük a Nők a Nőkért higiéniás termékek gyűjtését. Immáron 3. éve gyűjtjük az ajkai nehezebb sorsó hölgy társaink részére az adományokat. Külön köszönjük az ajkai Fekete István Általános Iskola 3. e. és a Bródy Imre Gimnázium 7.g. osztályának az adományokat! fantasztikus fiatalok vagytok!
Beszéljenek a számok helyettünk:
2563 darab egészségügyi, tisztasági betét
70 szappan
1 töltött nesszeszer
57 fogkrém
1 bonbon
3 tábla csoki
28 nedves törlőkendő
61 fogkefe
1 arclemmosó
15 kézkrém
26 golyós deo
21 dezodor
60 szájmaszk
15 csomag zsebkendő
11 testápoló
68 sampon
3 csomag vattapamacs
1 intim lemosó
1 hajzselé
1 hajkondicionáló
21 borotva
2 törölköző
6 arcmaszk
7 arckrém
1 csomag szalvéta
81 tusfürdő
8 folyékony szappan
4 krém minta
2 ajándékcsomag
7 ajakbalzsam
5 körömlakk
2 rúzs
6 parfüm
1 C-vitain
4 ragtapasz
4 szempillaspirál
1 ív matrica

EGYÜTT MEGCSINÁLTUK! KÖSZÖNJÜK!

 

3. SZÜLINAP – GONDOLATOK

3. szülinapunk alkalmából olvashatjátok elnökünk, Gyöngyi gondolatait.
2019. január 31: Bejegyzésre került a Bíróságon egy kis ajkai egyesület. Te Számítasz Egyesület.
2022. január 31: 3 éves lett ez a kis egyesület. Ami talán már nem is olyan kicsi, köszönhetően a rengeteg segítségnek, támogatásnak, amit tőletek kapunk.
Bár taglétszámunk 11 fő, én úgy érzem, mintha ezren lennénk! 1000 fős kis családunk!
3 év alatt az érzelmi skála minden fokán álltam már. Lelkes, boldog, elégedett, elkeseredett, szomorú, dühös, tehetetlen…. és sorolhatnám. De egyben mindig biztos voltam! Nem adjuk fel, csináljuk tovább, töretlenül, nincsenek leküzdhetetlen akadályok! Mert jó amit csinálunk! Mert szükség van ránk! Mert már ti is Itt vagytok mellettünk!
És valóban azt mondhatom, minden évben elértük, amit megcéloztunk. Rengeteg munka van mögötte. Rengeteg sírás és nevetés. Vita és ölelés. De imádjuk minden percét!
A minap megkérdezte a férjem, meddig fogom majd csinálni? Életem végéig! Pár nap múlva 51 éves leszek és még legalább ennyi év kell, hogy terveim felét meg tudjam valósítani. Most elárulom, mi az én álmom, ha 50 év múlva elköszönök. Lesz egy szép háza az egyesületnek, ahol már ovisokkal is foglalkozunk, reggeltől estig nagy benne a nyüzsgés, a zsivaj. Gyerekek játszanak, tanulnak, anyukák dolgoznak, saját vállalkozásunk is van. Mindenki imád ott lenni, pártfogolt gyerek, önkéntes és alkalmazott, akik nagy része valamikori pártfogoltunk. A falakon rengeteg fotó a gyerekekről és a büszkeség falunk is tele olyan gyerekek fotóival, akik a mi és a ti segítségetekkel faragtak hátrányból előnyt. Lelkes fiatal csapat pedig már mindent megtanult tőlünk, hogy a következő 50 évben tovább vigye a Te Számítasz Egyesületet.
De addig még rengeteg a feladat, hamarosan megismerhetitek idei terveinket!Köszönöm, hogy velünk tartatok az úton!
Gyöngyi, az egyesület elnöke

 

 

Örömmel értesítünk benneteket, hogy a NEMZETI EGYÜTTMŰKÖDÉSI ALAP Társadalmi felelősségvállalás kollégium megbízásából, a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. által kiírt NEAO-KP-1-2022/8 pályázat keretében egyesületünk 1.100.000 Ft támogatásban részesült. A pályázat tárgya: Hátrányos helyzetű gyermekek aktív támogatása, közösségeik megerősítése Ajkán.
Az összeget a következőkre használhatjuk fel:
– Bérleti díj fizetése
– Honlap fejlesztés, tárhely bérlése, marketing
– Közösségi programok megvalósítása, gyermek pályázatok nevezési díja, anyagköltség
 
Az első gyermekpályázatokra be is adtuk a nevezéseket és szorgalmasan szervezzük a májusi Anyák és Gyermekek napját, melyet a pályázatnak köszönhetően idén kicsit nagyobb szabásúra tervezhettünk.
Folyamatosan tájékoztatni fogunk benneteket a pályázati összeg felhasználásáról.
Köszönjük!