2021

KÖZGYŰLÉS

2021. február 27-én megtartottuk éves közgyűlésünket. Áttekintettük a tavalyi évi költségvetésünket és elfogadtuk a pénzügyi beszámolót. Sajnos a tavalyi évben sokkal kevesebb bevételünk volt, mint előző évben, de így is az ajkaiak adományozó kedvének köszönhetően igen jelentős tárgyi adományokat oszthattunk szét és a vírushelyzet ellenére is tarthattunk néhány programot.
Értékeltük az lemúlt évet. Beszéltünk a megnyert és elutasított pályázatainkról, lehetőségeinkről. Ötleteltünk pénzforrás kereséséről, megbeszéltük az idei programjainkat is. Tervezünk a második félévben egy nagy-nagy……. Majd eláruljuk idejében mit is! 🙂 Persze kicsit megünnepeltük magunkat, hisz két évesek lettünk.
5 órás közgyűlés végén megállapítottuk, hogy:
1. A leglelkesebb, legjószívűbb város a mienk
2. Atyaég, megint mennyi mindent terveztünk
3. Rengeteg munka vár ránk, de megcsináljuk! EGYÜTT!!

KIFLIFUTÁR SZOLGÁLAT

Év elején az ajkai Lipóti pékség tulajdonosa keresett meg minket a felajánlással, hogy minden este elszállíthatjuk pártfogolt családjainknak a megmaradt pékárut. Ehhez kértünk segítséget az ajkaiaktól, és másfél óra alatt több mint 40 Kiflifutár állt szolgálatba. Ők minden nap elszállítják a pékárut az üzlettől a megbeszélt helyekre, ahol egy kontakt személy veszi át és osztja el. A pékáru mellett, futárjaink szívesen elviszik azokat az étel, tartós élelmiszer adományokat, melyeket esténként a városban élők még átadnak. EGYÜTT!!!!

SZÜLINAPI MEGLEPETÉS

Hogy minden gyereknek olyan szülinapja lehessen, amilyet szeretne … Köszönjük a Vahur Állatvédő Egyesület Ajka -nek, Laura Antal Vahur – nak, hogy segít nem csak a kutyáknak, hanem a gyerekeknek is. A VAHUR csapat jóvoltából egész évben 50 GYERKŐCÜNK születésnapja alkalmából egyedi tortát, gyerekpezsgőt és lufit kap születésnapjára! Köszönjük! A Te Számítasz Egyesület pedig eljuttatja a családokhoz.

ÁGYNEMŰ OSZTÁS

2021. február 1-én a Szundipaplan párna és a Textil Kuckó EU összefogásának köszönthetően hátrányos helyzetben élő emberek kaptak paplan párna szetteket a egyesületünk segítségével.

2021. január 31!!!

NŐK A NŐKÉRT

2021 januárban ismét elindítottuk női higiéniai termékek gyűjtését ajkai rászoruló hölgyek javára. A gyűjtőpontokon napról napra egyre több adománycsomagot helyeztek el az adományozók. Volt olyan gyűjtőpont, ahol már 3 nap után el kellett hoznunk az adományokat, mert nem fértek el tőle!!
És beszéljenek helyettünk a számok:

57 rászoruló hölgy, kb. 3 hónapra elegendő adomány / fő
2901 darab egészségügyi betét
179 darab fogkefe
171 darab szappan
168 darab fogkrém
143 darab tusfürdő
108 darab sampon
90 csomag nedves törlő
41 darab kézfertőtlenítő
40 csomag papírzsebkendő
39 darab testápoló
31 darab golyós deo
27 darab spray, parfüm
24 darab kérkrém
21 darab szájmaszk
12 tekercs wc papír
11 doboz tampon
11 hajbalzsam
9 csomag tisztasági betét
8 darab színkondicionáló
7 darab hajgumi
6 darab mini szappan
5 ajakbalzsam
4 doboz vitamin
3 darab hajlakk
3 tábla csokoládé
3 darab arclemosó
3 darab folyékony szappan
3 darab kozmetikai táska
3 arckrém
2 csomag papír wc ülőke takaró
2 csomag fültisztító
2 betét tartó tok
1 darab hajzselé
1 darab általános tisztítószer
1 csomag arctisztító korong
1 darab női borotva
1 mini tusfürdő
1 darab testradír
1 darab szempillaspirál
1 darab fürdősó
1 darab arcmaszk
1 darab lábápoló
1 darab illatminta csomag
1 csomag mini csoki

Volt aki tárgyi adománnyal támogatta a kezdeményezést, volt aki pénzt utalt számlánkra, hogy vásároljunk be, amire szükség van. Érkeztek adományok más városokból is, nekik különösen hálásak vagyunk!
Minden csomag mellé egy csomag gyümölcsöt is tudtunk adni adományozóinknak köszönhetően.
EGYÜTT!!! megint megcsináltuk