2021. ÉV ADOMÁNYAI

Megpróbáltuk összesíteni, mi mindent kaptak pártfogoltjaink tőletek az elmúlt évben. És ezek csak a tárgyi adományok, nincs benne a pénzügyi elszámolás. Azzal még picit várnotok kell, most készíti a könyvelőnk. Illetve nem tartalmazza azt a rengeteg dolgot, amit ti személyesen visztek a családoknak, anélkül, hogy mi tudnánk róla.
Érdemes kicsit átböngészni a képeken a listát, magáért beszél!

VARÁSZLATOS ADVENT

December eleje óta jöttek tőletek a karácsonyi adományok! Elsősorban magánszemélyektől, de a Bródy Imre Gimnázium tanulói (ajándékcsomagok) és a Vahur Állatvédő Egyesület (személyre szabott ajándékok minden gyerkőcnek) is a mi pártfogolt családjainknak gyűjtött. Tesco támogatásból is vásároltunk szaloncukrot, sütiboxot és szaloncukrot is.
Így december 16-án a rengeteg tartós élelmiszer és tisztítószer mellett bőven jutott ajándék a gyerekeknek is. Alig tudták hazavinni a rengeteg adományt a csillogó szemű családok! Nagyon köszönjük Nektek!

A VESZPRÉMI EGYETEM CSODA CSAPAT

December elején a Pannon Egyetem Mérnöki Kar 8. Jótékonysági vásárán befolyt összegével egyesületünket támogatta. Egyesületünk elnöke, Gyöngyi átvehette dr. Németh Sándor dékán úrtól az adományt.Kaptunk egy projektort, egy vásznat és egy 170 000Ft értékű TESCOs utalványt. 🙏😇🎄 Nincsenek szavak … köszönjük!

KARÁCSONYI GONDOLATOK

Megtisztelő, hogy helyet kaptunk mi is a kisfilmben.

AZ ANGYALOK FOCIZNAK?

Megható pillanatok, amikor a focista fiúk pályán kívül is csapatként jótékonykodnak. Az FC Ajka csapata meglepte 4 pártfogolt családunkat fantasztikus karácsonyi ajándékokkal. Vásároltak TV-t, mosógépet, hűtőszekrényt, porszívót, kinek mire volt szüksége. A családok nem tudták, hogy érkeznek, igen csak meg voltak illetődve. Hát a fiúk is megszeppenve adták át az adományt. Még a gyerekek kezébe nyomtak 1-1 tábla csokoládét és már indultak is tovább, hogy egy másik családot is meglepjenek. Igazi focista angyalok!

VAN AKINEK TERMÉSZETES A LÁTÁS… ÉS VAN A MI ÉDES KIS NIKÓNK

Novemberben meghirdettünk egy adománygyűjtést Nikónak. Nikó súlyosan látássérült és egy nagyon drága digitális nagyító megvásárlása volt a cél. A gyűjtést 24 óra alatt lezártuk, mert az összeg összegyűlt.

UPDATE: azóta Nikó már használja is a nagyítót és nagyon boldog! Köszönjük mindenkinek, aki hozzájárult!

EGY SZÉP FOTÓ, EGY SZÉP EMLÉK

November végén egy igazán jó hangulatú fotózást tartottunk a Palántában. Bánhelyi Fotó , Bánhelyi Jocó karácsonyi hangulatú fotókat készített gyerkőceinkről, családjainkról. A fotókat digitálisan kapták meg a családok, de mindenki választhatott pár fotót, amit elő is hívattunk.

CSAK CSAJOK..

A novemberi ÖnArcok kamaszfoglalkozáson csak csajok voltak, így csak csajos témák voltak … színek, énkép, vágyott világ … Lehet legközelebb kispasis témák várnak Mariannra? Egyszer úgy meglesnénk egy ilyen foglalkozást! De Mariann még nekünk sem engedi, hisz fő a bizalom. Ami ott benn elhangzik, az benn is marad!

EGYRE ÜGYESEBBEN!

VARRÓSZAKKÖRünket is ismét jó hangulatban tartottuk meg novemberben. Gyakoroltuk tovább az egyenes varrást, gépkezelést. Konyharuha varráson gyakoroltunk, majd csodaszép Mikulászsákokat varrtunk. Amiket persze meg is töltöttünk jól szaloncukorral!

MOSÓGÉLT KÉSZÍTETTÜNK

Októbert egy szuper mosógél készítő workshoppal zártuk, Ludvai-Földesi Kata jóvoltából. Kata hozta az alapanyagokat, sőt még haza is vihettek az anyukák, hogy otthon is tudjanak készíteni. Igazán hasznos tudást sajátíthattak el a résztvevők!

POLIP SZAKKÖR MINDEN HÓNAPBAN!

Október 15-én megtartottuk POLIP szakkörünket 🧟‍♀️ már egy kicsit a hónap végi Halloweenre hangolódva.”Rémesen” 🧙‍♀️ jó hangulat kerekedett, egész délután készültek a szebbnél – szebb alkotások, amik utána az otthonokat fogják díszíteni, és reméljük pártfogolt családjainknak is ugyan olyan kedves emlékeket fognak felidézni, ha ránéznek, mint nekünk! A TESCO pályázaton nyert pénzből tudtok biztosítani a kreatív eszközöket a szuper délutánhoz.
Sokat beszélgettük, alkottunk, nevettük!vFergetes volt, egy hónap múlva ugyan itt és akkor már a Karácsonyra hangolódunk majd … Várunk benneteket minden hónap 3. péntekén!

ELINDULTAK A VARRÓGÉPEINK IS!

Október elején elindult a varrókör. Anyukák és nagylányok az alapoktól.
Lassan egyenesen már tudunk varrni:)

SOK PIHENÉS, KIS MUNKA

A Te Számítasz Egyesület Új Nap, Új Remények kampány követei három napot tölthettek a Éden Apartman Bükfürdő-ben a kedves tulajdonos házaspár felajánlásából. Ezúton is szeretnénk még egyszer megköszönni Nekik a lehetőséget!

A vendéglátás szuper volt, kedves és nagyon családias volt a légkör. Nyugodt ,csendes környezet, igazi kikapcsolódási lehetőség családosoknak, pároknak egyaránt.Azt ott töltött napok alatt kidolgoztunk a lányokkal egy kampányt a következő évre, amivel szeretnénk majd még több programot indítani egyesületünkben, de ez még a jövő zenéje!

AKCIÓBAN KAMASZAINK

Szeptemberben elindítottuk Önarcok elnevezésű csoport foglalkozásainkat kamaszoknak. A foglalkozásokat Mariann tagtársunk vezeti, aki pedagógus és mentálhigiénés szakember is egyben. Az első téma a társas kapcsolatok volt.
Ezután havi egy délután ülnek össze, mindig más témát beszélnek át, járnak körbe különböző szemszögből. A témát a gyerekekkel közösen találja ki Mariann.
Természetesen az ott elhangzottak szigorúan titkosak, ezt a képet is a gyerekek beleegyezésével, tettük csak közzé.Nincsenek telefonok, csak ők maguk egy szuper délutáni programon. Korosztályukkal, kamasz témákról. Köszönjük, hogy ezt a képet is megosztottátok velünk!

ELINDULT A MINIMANÓ DÉLUTÁN!

Szeptember végén egy péntek délután megtartottuk első MiniManó délutánunkat! Hajtogattunk repülőt, készítettünk sárkányt, a saját kezüket körberajzolva és azt kivágva készítettünk madarakat az anyukákkal és a gyerekekkel közösen. Közben meséltünk és énekeltünk, őszi verseket ritmusra mondogattunk.Hatalmasat játszottunk és közben nagyon nagyon jól éreztük magunkat! Havonta egy péntek délutánt töltünk majd együtt. Egy szuper délután édesanyáknak és gyermekeiknek Haász Klárával és Czaháné Melindával!Jelentkezni folyamatosan, messengerben tudtok!

SULIHÓD AKCIÓ

Ha ősz akkor Suli Hód! …. Van, akinek természetes, hogy részt vehet iskolai versenyeken és van akinek kell egy kis segítség. Örömmel tudatjuk veletek, hogy idén a pártfogolt családjaink gyermekei (akik szerettek volna) is el tudnak indulni rajta, mert egyesületünk az adományaitoknak köszönhetően előfizette az újságot nekik is. Mi is ez a Suli Hód? Minden hónapban egy egész tanéven keresztül kapnak a befizetett tantárgyból feladatsorokat, amiket meg kell oldani és visszaküldeni. Az év végén értékes jutalmat kapnak az első három helyen végzett gyermekek. Szuper lehetőség minden kisgyereknek! Idén 8 kisgyerek elindulhat rajta, sőt egy kislány két tantárgyból is elindult! Szükség esetén segítséget is adunk a gyerekeknek a felkészülésben is pedagógusainknak köszönhetően. Hajrá csapat, szurkolunk nektek! Jó felkészülést!

ÚJABB NYERTES NEA PÁLYÁZAT!

Nemzeti Együttműködési Alap a civil önszerveződések működését és szakmai tevékenységét, nemzeti összetartozásuk erősítését és a közjó kiteljesedésében vállalt szerepük segítését támogató finanszírozási forma.
A 2020. évben adományokból befolyt összeg 10 %-át pályázhattuk meg , így adományozóinknak és a Nemzeti Együttműködési Alapnak köszönhetően 97.600 Ft támogatást kaptunk, melyet az egyesület működésére kell fordítanunk (mi ezt az összeget egy havi bérleti díjunkhoz használjuk fel).

NEAN-KP-1-2020/4-000049 PÁLYÁZAT LEZÁRÁSA

A ti pénzadományaitok után után járó normatív kiegészítésen alapuló 2020. évi támogatást felhasználtuk. Szeretnénk beszámolni nektek, mire is kötöttük a 237.903 Ft-ot.
Vásároltunk számítástechnikai fogyóeszközöket (egereket), laptopot és flipchartot. Ezeknek nagy hasznát vesszük programjainkon, a Palántai oktatásokon, vagy üléseinken. Irodaszereket tudtunk vásárolni, ami igen jó jött az iratok rendezése során. Szakkönyveket vásároltunk, melyek különösen a nem pedagógus egyesületi tagjaink fejlődését segítették.
A személygépkocsi költségtérítés kicsit hozzájárult benzinköltségünk fedezéséhez is. Igazán nagy segítség volt. Nektek is köszönettel tartozunk ezért, hisz a normatív támogatás az általatok adott éves pénzadomány 10 %-a. Köszönjük nektek!
Jó hír, hogy a 2021. évi támogatás is a számlánkon van már!

ŐSZI KIRÁNDULÁS

Egy varázsatos napot a városlődi Igaluer Parkban töltöttünk. Fantasztikusan éreztük magunkat! Köszönjük önkénteseinknek is a közreműködést, nélkületek nem ment volna! A programot a TESCO Ön választ, mi segítünk programja támogatta (kreatív anyagok költsége és buszbérlés), köszönjük a lehetőséget! Néhány szó és kép a tegnapi napról:Amíg a csapat nagy része kirándult, addig szakácsaink bográcsokban főzték a finom paprikás krumplit. Elmondhatjuk, hogy mennyi volt, nekünk vannak a legjobb szakácsaink! A túra és ebéd után megérkezett íjászunk is, aki délután a gyerekeket tanítgatta erre a fantasztikus sportra. Emellett lehetett labdázni, focizni, csúszdázni, játszani, kreatívkodni. Készültek csuhé tündérek, szappanok, levél-virágcsokrok, modell pasztából tálak, nyakláncok, medálok, szívecskék anyának. A visszajelzések alapján mindenki jól érzete magát, csak állítólag rövid volt ez a nap:))))) Ígérjük, igyekszünk még ilyen napokat szervezni!

ÚJ NAP ÚJ REMÉNYEK

5 követünk indult az országos Új Nap Új Remények adománygyűjtő kampányon. Céljuk a jövő évi tábor(ok) költségének összegyűjtése, 600.000 Ft volt.
10 nap alatt több mint 600.000 ft-ot gyűjtöttek követeink, ami már a számlánkon is van! Nagyon megleptetek minket, bár tudtuk, hogy együtt megcsináljuk, mert mindig mellettünk álltok. De 10 nap alatt??????????? Fantasztikusak vagytok! Szombaton a közgyűlésen csak ízlelgettük a szavakat: 10 nap, sikerült…. Alig tudtuk elhinni.
Az adomány mellett köszönjük a BIZALMAT, amit kapunk, kaptunk tőletek! Ígérjük ugyanekkora lendülettel, hittel megyünk tovább az úton. Rengeteg tervünk van jövőre, reméljük sikerül mind megvalósítanunk!

EGYÜTT VARRTUNK

Megtartottuk az első varró tanfolyamunkat.
Sokat küzdve az elemekkel, de lelkesen és vidáman nyomtuk, mindenki nagyon akart és varrt, és varrt. Szuper délután volt.

Sok jó ember, 3 varrógép és megannyi újrahasznosítható szalvéta 

Indulhat az iskola, mi már felkészültünk!
Hamarosan pedig indul havi rendszerességű varró szakkörünk!

A programot a TESCO Ön választ mi segítünk program támogatta!

KEZDJÜK EGYÜTT!

51 kisgyereknek (27 családnak) tudtunk adni iskolakezdésre MINDENT IS, amit kért, sőt még többet is! Hihetetlenül jó érzés volt!

Kezdjük Együtt kampányunk sikeresen zárult tegnap Nektek köszönhetően.

Nem tudjuk kifejezni szavakban, hogy mennyire hálásak vagyunk Nektek, mennyi tanszert és adományt adtatok nekünk!

A szavak helyett inkább számokban mutatjuk meg, hogy mennyire, de mennyire klasszak vagyunk így EGYÜTT!

814 füzet
540 rajzlap
223 grafit ceruza
134 toll
84 radír
48 színesceruza készlet
39 írólap csomag
30 tolltartó
27 szappan
20 vízfesték
18 rajzmappa
17 iskolatáska
16 doboz zsírkréta
16 rotring
16 körző
15 füzetcímke csomag
15 faragó
15 notesz
14 tornazsák
14 ragasztó
14 vonalzó csomag
12 gyurma
12 órarend
11 hurkapálca csomag
11 ecsetkészlet
9 kék-piros színes
9 füzetbortó csomag
8 tempera csomag
6 fictoll csomag
4 fogkefe
4 színespapír csomag
4 olló
3 pénztárca
3 tornasort
2 vizes tálka
2 kulacs
2 csomag tisztasági betét
2 íróeszköz készlet
2 hátizsák
2 női táska
2 nadrág ünneplős
1 rajztábla
1 uzsonnásdoboz
1 nedvestörlő
1 logikai készlet
1 füzetbox
1 szemceruza
1 körömlakk
1 doboz színeskorong
1 csecsemő készlet
1 gyakorló lapok
1 műanyag pálcika csomag
1 papírpénz csomag
1 mappa genothermekkel
1 fogkrém
1 tusfürdő
1 számológép
1 tűzőgép
1 lyukasztó
1 doboz gémkapocs
1 fehér ing
1 ünneplős mellény
1 tornacipő
1 papucs
1 ünnepi cipő

AMIKOR MI VAGYUNK A MÚZSA:)

Még egy kis bájos kis versike is született varrótanfolyamunkról:)

KALANDOZTUNK

Angyalok léteznek. Van két ember, akiket még sosem láttunk, nem ismerünk, még a nevüket sem tudjuk. Ők a Hajógyári Kikötő bérlői közösségének tagjai, egy házaspár. Idén harmadszor köszönhetünk nekik felejthetetlen élményt. Voltunk Balatonfüreden helikopterezni, aztán egy fantasztikus katamaránon vitorlásoztunk, most pedig a

Sobri Jóska Élményparkban töltöttünk egy önfeledt, vidám napot gyerkőceinkkel. KÖSZÖNJÜK NEKTEK!

TÁMOGATÁS

Köszönjük mindekinek, aki ránk szavazott és gratulálunk vetélytársainknak!

EGYFORMÁKVIRÁGOK NYÁRI TÁBOR

Sajnos véget ért a 2021. évi alsós nyári táborunk. Ismét fantasztikus volt, szuper gyerekekkel, emlékezetes programokkal. Beszéljen helyettünk kis videónk!

NEKÜNK A BALATON A RIVIÉRA!

Ha már helikopterezni voltunk, most vitorláztunk is egyet!
Balatonfüreden vitorlázhattunk a Hajógyári Kikötő és egy ismeretlen bérlő házaspár jóvoltából.  Nagyon hálásak vagyunk, hogy részünk lehetett egy ilyen élményben.
Végül a a fövenyesi strandon pihenjük ki az izgalmakat😁

VENDÉGSÉGBEN A POPPENÁL

A Poppe+Potthoff Hungária Kft. régi pártolónk már. Most a családi napjukra 20 pártfogoltunkat hívták meg. Csatlakozhattak a kislődi kalandparkban rendezett egész napos programokhoz, teljes ellátással, valamint busszal vitték – hozták őket. Természetesen a Poppe+Potthoff Hungary Kft. külön programjain is részt vehettek a mai nap folyamán. 

Köszönjük szépen, ma több pártfogolt családunk is szuper programokkal lehettek gazdagabbak! 😍

ÚRISTEN, REPÜLÜNK!

A Balatonfüredi Hajógyári Kikötő Közösség tagjainak köszönhetően helikopterezni voltunk 20 gyerkőcünkkel! Mondanunk sem kell, ez volt az első alkalom mindnyájunknak, izgultunk:) De mindenki volt olyan bátor, hogy repüljön egyet a Balaton felett. Fantasztikus élmény volt!
A helikopterezés után pedig természetesen egy jót fürödtünk is a Balatonban.

SPORTTÁBORBAN

10 gyerkőcünk varázslatos egy hetet tölthetett a S SPORTVÁROS NONPROFIT KFT. AJKA által szervezett Sporttáborban. Sokféle sportot próbálhattak ki, strandoltak, játszottak, fagyiztak. Köszönjük a szervezőknek a lehetőséget!

A MI KIS VONATUNK

A mi kis vonatunk … Mi így képzeljük el a jövőnket

VENDÉGSÉGBEN A VILÁGSZÉP ALAPÍTVÁNYNÁL

Köszönjük a VilágSzép Alapítványnak, hogy nálunk tölthettünk egy délelőttöt és meséltek nekünk a működésükről. Hosszasan beszélgettünk arról, hogy ők milyen utat jártak be az elmúlt több mint 10 év alatt.

Hatalmas tapasztalat áll már mögöttük, amit igyekeztek pár órában megosztani velünk. Inspiráló volt látni egy hatalmas szervezetet, meghallgatni az ő történetüket. Sok jó dolgot hoztunk haza magunkkal!

Büszkén meséltük, hogy bár nagyon fiatalok vagyunk és porszemek egy ekkora alapítványhoz képest … milyen közösségi támogatást kapunk tőletek. Külön kiemeltük, hogy vannak SZÍVADÓINK és KIFLIFUTÁRAINK és ÖNKÉNTESEINK, akik a mindennapokban is segítitek munkánkat!

ANYÁK ÉS GYERMEKEK NAPJA

2021. május 29-én az ajkai AVON Kontakt ponttal közösen megszerveztük az idei év első nagyobb eseményét. Az esemény fő támogatója a TESCO, a 2020. évi pályázatukon elnyert 250.000 Ft-ból finanszíroztuk a kreatív kellékeket. Nagyon boldogok voltunk, hogy végre együtt lehetünk, pártfogoltak, önkéntesek és egyesületi tagjaink. Első iskolai közösségi szolgálatosunk is hadba állt.

11 édesanyát és 20 gyerkőcöt láthattunk vendégül. Amíg az avonos lányok az anyukákat kényeztették, addig mi a gyerekekkel kézműveskedtünk és láttuk őket vendégül finom házi süteményekkel és szendvicsekkel. kellet is a pótlás, mert nagyon sokat “dolgoztak” a gyerekek. Készült decaupage technikával váza, csuhévirágokból csokrok, kulcstartók a család minden tagjának különböző technikákkal, poháralátétek csempéből, festett tojáshéjból képek, de még illatos szappan is került a kis táskákba. A végén az érkező anyukákat is vendégül láttuk, majd közös tánccal búcsúztunk egymástól. Szuper délután volt, köszönjük mindenkinek, aki részt vett rajta!

PwC mentoráltak voltunk!

Hurrá, bekerültünk!!!!! A PwC Hungary üzleti tanácsadással foglalkozó csapata által tartott képzéssorozat tagjai lehettünk! Júniusig tartó 6 alkalmas képzés sorozaton hasznos tudás birtokába kerülhettünk. Megtanultunk üzleti tervet készíteni, megtudtuk milyen a jó bemutatkozó szöveg vagy facebook marketing. Elsajátítottuk a szolgáltatás fejlesztés lépéseit és segítséget kaptunk abban is, hogyan érjük el a céges adományozókat.

PwC Hungary köszönjük a lehetőséget!

SZERETET GARDRÓB

Alighogy meghirdettük tavaszi ruha és cipő adomány gyűjtésünket, már meg is telt a mi kis Kuckónk szebbnél szebb tavaszi és nyári ruhákkal, cipőkkel. persze akadt játék is a gyerekeknek! Igazán hatalmas mennyiségű és nagyon jó minőségű “áruval” telt meg a szeretet gardróbunk. Jöttek is az anyukák és az egész családnak beszerezhették a tavaszi ruházatot.
Ismét fantasztikusak voltatok ajkaiak!
Olyan rengeteg ruha érkezett, hogy nem is tudtak mindent elvinni családjaink, ezért ha a vírus helyzet engedi, a maradékból újabb osztást szervezünk!
Ui: Azért az nagyon jól látszott, hogy mi nők nagyon sok ruhát halmozunk fel:) De ezzel most nagyon nagy örömöt okoztatok!

EGY ÁLOM VALÓRA VÁLT

2021. március 1. Két éves, dédelgetett álmunk vált valóra. Lett egy kis kuckónk, egy bérlemény. 80 nm a város szívében. Kiválóan alkalmas közös programok szervezésére, adomány gyűjtésre-osztásra, kiscsoportos foglalkozásokra, tanulásra, beszélgetésre, szóval mindenre, amit csak szeretnénk! Legelőször be kell bútoroznunk, kicsit kifesteni, hogy barátságosabbá tegyük. Várunk mindenkit szeretettel, aki csak szeretné megnézni, hol van a mi kis kuckónk!

KÖZGYŰLÉS

2021. február 27-én megtartottuk éves közgyűlésünket. Áttekintettük a tavalyi évi költségvetésünket és elfogadtuk a pénzügyi beszámolót. Sajnos a tavalyi évben sokkal kevesebb bevételünk volt, mint előző évben, de így is az ajkaiak adományozó kedvének köszönhetően igen jelentős tárgyi adományokat oszthattunk szét és a vírushelyzet ellenére is tarthattunk néhány programot.
Értékeltük az lemúlt évet. Beszéltünk a megnyert és elutasított pályázatainkról, lehetőségeinkről. Ötleteltünk pénzforrás kereséséről, megbeszéltük az idei programjainkat is. Tervezünk a második félévben egy nagy-nagy……. Majd eláruljuk idejében mit is! 🙂 Persze kicsit megünnepeltük magunkat, hisz két évesek lettünk.
5 órás közgyűlés végén megállapítottuk, hogy:
1. A leglelkesebb, legjószívűbb város a mienk
2. Atyaég, megint mennyi mindent terveztünk
3. Rengeteg munka vár ránk, de megcsináljuk! EGYÜTT!!

NYERTES PÁLYÁZAT – TESCO “ÖN VÁLASZT, MI SEGÍTÜNK” KÖZÖSSÉGI PROGRAM

Egyesületünk részt vett a TESCO 2020. évi „Ön választ, mi segítünk” programjában, melynek keretében pályázatunkkal körzetünkben mi is a kiválasztott 3 szervezet közé kerültünk, akik 250.000 Ft támogatásban részesültek. Az összeget elsősorban kreatív foglalkozásaink fedezésére kaptuk. Már alig várjuk, hogy elkezdhessük a foglalkozásokat!
Köszönjük TESCO Global Zrt!

NYERTES NEA PÁLYÁZAT

A Nemzeti Együttműködési Alap a civil önszerveződések működését és szakmai tevékenységét, nemzeti összetartozásuk erősítését és a közjó kiteljesedésében vállalt szerepük segítését támogató finanszírozási forma.
A 2019. évben adományokból befolyt összeg 10 %-át pályázhattuk meg , így adományozóinknak köszönhetően 237.903 Ft támogatást kaptunk, melyet az egyesület működésére kell fordítanunk (pld. tárgyi eszköz vásárlás, irodai eszközök vásárlása, informatikai eszközök).

KIFLIFUTÁR SZOLGÁLAT

Év elején az ajkai Lipóti pékség tulajdonosa keresett meg minket a felajánlással, hogy minden este elszállíthatjuk pártfogolt családjainknak a megmaradt pékárut. Ehhez kértünk segítséget az ajkaiaktól, és másfél óra alatt több mint 40 Kiflifutár állt szolgálatba. Ők minden nap elszállítják a pékárut az üzlettől a megbeszélt helyekre, ahol egy kontakt személy veszi át és osztja el. A pékáru mellett, futárjaink szívesen elviszik azokat az étel, tartós élelmiszer adományokat, melyeket esténként a városban élők még átadnak. EGYÜTT!!!!

SZÜLINAPI MEGLEPETÉS

Hogy minden gyereknek olyan szülinapja lehessen, amilyet szeretne … Köszönjük a Vahur Állatvédő Egyesület Ajka -nek, Laura Antal Vahur – nak, hogy segít nem csak a kutyáknak, hanem a gyerekeknek is. A VAHUR csapat jóvoltából egész évben 50 GYERKŐCÜNK születésnapja alkalmából egyedi tortát, gyerekpezsgőt és lufit kap születésnapjára! Köszönjük! A Te Számítasz Egyesület pedig eljuttatja a családokhoz.

ÁGYNEMŰ OSZTÁS

2021. február 1-én a Szundipaplan párna és a Textil Kuckó EU összefogásának köszönthetően hátrányos helyzetben élő emberek kaptak paplan párna szetteket a egyesületünk segítségével.

2021. január 31!!!

NŐK A NŐKÉRT

2021 januárban ismét elindítottuk női higiéniai termékek gyűjtését ajkai rászoruló hölgyek javára. A gyűjtőpontokon napról napra egyre több adománycsomagot helyeztek el az adományozók. Volt olyan gyűjtőpont, ahol már 3 nap után el kellett hoznunk az adományokat, mert nem fértek el tőle!!
És beszéljenek helyettünk a számok:

57 rászoruló hölgy, kb. 3 hónapra elegendő adomány / fő
2901 darab egészségügyi betét
179 darab fogkefe
171 darab szappan
168 darab fogkrém
143 darab tusfürdő
108 darab sampon
90 csomag nedves törlő
41 darab kézfertőtlenítő
40 csomag papírzsebkendő
39 darab testápoló
31 darab golyós deo
27 darab spray, parfüm
24 darab kérkrém
21 darab szájmaszk
12 tekercs wc papír
11 doboz tampon
11 hajbalzsam
9 csomag tisztasági betét
8 darab színkondicionáló
7 darab hajgumi
6 darab mini szappan
5 ajakbalzsam
4 doboz vitamin
3 darab hajlakk
3 tábla csokoládé
3 darab arclemosó
3 darab folyékony szappan
3 darab kozmetikai táska
3 arckrém
2 csomag papír wc ülőke takaró
2 csomag fültisztító
2 betét tartó tok
1 darab hajzselé
1 darab általános tisztítószer
1 csomag arctisztító korong
1 darab női borotva
1 mini tusfürdő
1 darab testradír
1 darab szempillaspirál
1 darab fürdősó
1 darab arcmaszk
1 darab lábápoló
1 darab illatminta csomag
1 csomag mini csoki

Volt aki tárgyi adománnyal támogatta a kezdeményezést, volt aki pénzt utalt számlánkra, hogy vásároljunk be, amire szükség van. Érkeztek adományok más városokból is, nekik különösen hálásak vagyunk!
Minden csomag mellé egy csomag gyümölcsöt is tudtunk adni adományozóinknak köszönhetően.
EGYÜTT!!! megint megcsináltuk