2020

INDUL A MENTORPROGRAM

2020. február 5-én elindítottuk eddigi legfontosabb projektünket, a Mentorprogramot. A program keretében minden hátrányos helyzetű gyermek megírhatja, elmondhatja nekünk, mi az, amivel ha lehetősége lenne az iskola mellett, még foglalkozna. Legyen az sport, művészet, természetvédelem, olvasás, bármi. Csak a képzelet szabhat határt! Nem kell, hogy tehetséges legyen, egyszerűen csak kedve legyen hozzá. Ha nincs ötlete, de szeretne valamit kezdeni a szabad idejével, mi segítünk kitalálni, mi lenne a legjobb számára.

Aztán felkutatjuk a lehetőségeket, majd mentort keresünk számára, aki segít megvalósítani az álmot! A mentor lehet bárki, aki úgy érzi, támogatná egy kismadár szárnypróbálgatásait. Lehet, csak egy focilabdát kellene venni, lehet, hogy tagdíjat kellene fizetni, de előfordulhat, hogy a gyermek szállítását kellene megoldani. Lehetőségeinkhez képest egyesületünk is vállalja a mentori szerepet is.

A mi feladatunk továbbá az igények felmérése, a lehetőségek felkutatása, mentorok keresése, koordinálás és nyomonkövetés, a mentorok folyamatos tájékoztatása.

A mellékelt plakáton az elérhetőségek, ahol a gyermekek jelentkezni tudnak.
HATÁRIDŐ NINCS, A JELENTKEZÉS FOLYAMATOS!

Benneteket pedig arra kérünk, osszátok, terjesszétek, minél több nehéz sorsú kisgyerekhez eljusson a lehetőség!

TÜNDÉRKONYHA

2020. február 8-án a MGM Alapítvány konyhájában fánksütést szerveztünk. Az elkészült fánkokból jutott a kis kuktáknak, a családjaiknak, az ételdobozba és a mentősöket is megleptük egy kosárkával. A program olyan jól sikerült, hogy a résztvevők kérték a folytatást! És már azt is kitalálták, hogy legközelebb töltött lángos készül! Hát mi nagyon várjuk, az biztos!

ADOMÁNYGYŰJTÉS

A pálmajori gyermekek részére 2020. január elején ruha és gyümölcs adományokat gyűjtöttünk és szállítottunk el. Természetesen akadt csoki is bőven a dobozokban, aminek különösen örültek a gyerkőcök:) Két nap alatt az ajkai adományozók (vagy a szuperhőseink, ahogy a hátuk mögött hívjuk őket) 50 kg gyümölcsöt, több zsák ruhát, közel 20 üveg befőttet és lekvárt, és egy nagy doboz édességet gyűjtöttek a nehéz sorsú gyermekek részére.

KEREKASZTAL BESZÉLGETÉS

Az a megtiszteltetés érte kis egyesületünket, hogy meghívást kaptunk a 2020. évi, januári “Két Kézfogás” konferenciára, ahol elnökünk a követes adomány gyűjtés tapasztalatait oszthatta meg a résztvevőkkel.