2019 Megvalósult Projektjeink

2020 ELŐZETES

Egy angyalkától kaptunk egy gyermek szintetizátort, amit az első osztályos Zolikának adtunk tovább.

Nagy volt a meglepetés és az öröm. Mit mondhatnánk, kicsit elérzékenyültünk…
Nem véletlen a mi Pirosunk adta át a meglepetést! Megbeszélték, hogy januártól Piros kicsit foglalkozik Zolikával, megtanít neki pár dalocskát. Persze már most sem bírtak magukkal, muszáj volt kipróbálni. Zolika nagy álma, hogy zongorázni tanulhasson, ezért megígértük, hogy ha kedve lesz hozzá még szeptemberben is, mi segíteni fogunk!

Nővére most furulyázik, szeretne ő is zeneiskolába járni, és klarinéton tanulni majd. (Neki még az a szuper képessége is van, hogy a nyakába teszi a lábát és fel tud állni. Ezt persze meg is mutatta nekünk:)).

Jövőre indítunk egy programot. Egyenlőre nem árulunk el többet, csak hogy pont az ilyen csodálatos gyerekek miatt indítjuk!

ADVENTRE HANGOLÓ DÉLUTÁN

2019. november 30-án egy fantasztikus délutánt töltöttünk együtt 20 nehezebb sorsú kisgyermekkel és önkéntes segítőinkkel. A délutánt a Jégvarázs 2. mozifilm megtekintésével kezdtük, majd a gyerekeket punccsal, teával, süteményekkel és szendvicsekkel vártuk. Rövid ismerkedés után kezdődött a kézműveskedés. Igazán változatos és különleges volt a kínálat. Nemezeléssel készültek a karácsonyfa díszek, csuhéból az angyalkák. Sodortunk gyertyát, különleges papírcsík üdvözlő lapok készítése is igen népszerű volt. A konyhában szorgos kis kezek készítették a finom gesztenye golyókat. És hogy mindezt legyen miben haza vinni, díszítettünk papírtáskákat is.
Este amikor megérkeztek a szülők a gyermekekért, őket is vendégül láttuk, illetve a korábban kapott adományok is szétosztásra kerültek. Senki sem tért haza üres kézzel!
Igazán tartalmas, emlékezetes délután volt, köszönjük mindenkinek, aki segített a megvalósításában!

KÖZGYŰLÉS

2019. november 23-án megtartottuk évi rendes közgyűlésünket.

Napirendi pontjaink a következők voltak:

 1. PÉNZÜGYI BESZÁMOLÓ 2019. február 1 – október 30-i időszakra
 2. LEZAJLOTT PROGRAMOK, ÉRTÉKELÉSÜK
 3. ADVENTRE HANGOLÓ DÉLUTÁN ÁTBESZÉLÉSE
 4. JAVASLAT TAGDÍJ MEGSZÜNTETÉSÉRE
 5. TISZTSÉG ÚJÍTÁS
 6. TAGOK KILÉPÉSE, FELVÉTELE
 7. ADOMÁNY FOGADÁS-OSZTÁLY SZABÁLYAI
 8. EGYÉB
 9. ÖTLETEK 2020. ÉVRE
 10. JEGYZŐKÖNYV VEZETÉSE, DOKUMENTUMOK ALÁÍRÁSA
 11. „HÁZI FELADAT” KIOSZTÁSA

Miután most tudtunk mindnyájan együtt lenni, egy finom tortával ünnepeltük meg az első születésnapunkat!

BÉKÁS TANFOLYAM

2019. október 19-20-án 3 gyerkőcünk vett részt az ajkai Harmónia Stúdió által szervezett “békás” gyermek tanfolyamon. A tanfolyam támogatja a gyermekek lelki fejlődését, lelki egészségét, energetizáló, stressz- és feszültségoldó gyakorlatokkal, meditációval.
A résztvevő gyermekeknél a módszer elsajátításával javul a szülő-gyermek kapcsolat, javul a tanulási teljesítmény, csökken a teljesítményszorongás, csökken, vagy megszűnik a különböző helyzetektől, emberektől, tárgyaktól való félelem, megszűnnek a dühkitörések, a kortárs közösségbe való beilleszkedés könnyebbé válik.

Reméljük nagyon hasznos volt a gyermekeknek!

JÓTÉKONYSÁGI ÍJÁSZVERSENY

2019. október 13-án a Terepíjász Egyesület Ajka jótékonysági íjászversenyt rendezett egyesületünk javára. Kellemes napsütéses időben, gyönyörű környezetben, vidám csapatokkal zajlott a verseny. Egyesületünk elnöke röviden ismertette egyesületünk céljait, eddigi tevékenységét, majd egy csapathoz csatlakozva követte a versenyt. Olyannyira megtetszett neki az íjász sport, most azon gondolkodik, ő is belekezd. A Terepíjász egyesület Ajka a nevezési díj egy részét a kihelyezett adománygyűjtő perselybe helyezte, illetve az íjászok is jelentősen hozzájárultak az adománygyűjtéshez. Így összesen több mint 64.000 Ft-ot gyűjtöttek össze a hátrányos helyzetű gyermekek fejlesztésére! Köszönjük nektek!

“AJKAIKÉNT ÜLTESS EGY FÁT!”

Október 8-án az “Ajkaiként ha megteheted, ültess egy fát!” program keretében egyesületünk is ültetett két Mallus Hopa fajtájú díszfát. Reméljük jövő tavasszal már megmutatják virágukat!

ÚJ NAP ÚJ REMÉNYEK ORSZÁGOS KAMPÁNY

Egyesületünk részt vett az országos Új Nap Új remények kampányban. A kampány során adománygyűjtő követeink a 2020. évi ÖKOsodj Velünk! nyári táborunk költségeinek fedezésére gyűjtöttek pénzadományokat. Követeink igazán kitettek magukért, a tábor teljes költségét összegyűjtötték!

Követeink: Szabó Ágnes, Legoza Piros, Márkus Edit, Pál Renáta, Födingné Osváth Gyöngyi és Földing Ádám. Ádámot szeretnénk nektek is bemutatni kicsit. 11 éves, ötödik osztályos fiúcska. Azért vett részt a kampányban, mert szeretné, ha hozzá hasonlóan minden kisgyermeknek lehetősége lenne legalább öt napig a táborban szuperül érezi magát és részt venni olyan programokon, amelyet szüleik nem tudnának biztosítani számukra. Ádám korábban is részt vett már szüleivel különböző jótékonysági eseményeken, rendszeresen közreműködik gyűjtéseken rászoruló gyermekek javára.
Bízunk benne, hogy Ádám a jövőben is segíti munkánkat!

TÚRA AZ ÚRKUTI ŐSKARSZTHOZ

2019. szeptember 29-én a Szív Világnapja alkalmából az Új Nap Új Remények kampány követeink nyílt túrát szervezetek a varászlatos úrkuti Őskarszthoz. A túra résztvevőit kávéval és süteménnyel fogadták, a gyerekek egyesületi kitűzőt is kaptak. Az idő is rendkívlü kegyes volt a társasághoz, varázslatos, napsütéses őszi időben egy vidám kellemes túrát tettek. A túra olyan jól sikerült, hogy már a következőt tervezzük!

ÁRVEREZÉS! Gyermekek a gyermekekért

2019. augusztusában szervezett FESS Neki! festőtanfolyamon készült alkotásaikból a gyermekek felajánlottak egyet-egyet (volt aki mind a négy alkotását felajánlotta!) árverezésre. Szeptember hónapban folyt az árverezés a csodálatos alkotásokért. A licit nyertesek a festmények mellé kaptak egy oklevelet is támogatásuk elismerése képpen. A befolyt összeget az év végi kézműves foglalkozásra fordítjuk.

FeSS NEKI! FESTŐTANFOLYAM

2019. augusztus 16-17én tartottuk akril festő tanfolyamunkat. Oktatóink Bajczi Marianna és Zabó Kitti rendkívüli profizmussal és szeretettel terelgették a gyerekeket az alkotás örömteli útján. 10 felsőtagozatos gyermek vehetett részt az élményalapú, önbizalomnövelő tréningen. Az akrillal való festés örömének átadása egy tartalmas énidő eltöltését mutatta meg a gyerekeknek. Négy csodaszép alkotást készítettek a gyerekek.
Köszönettel tartozunk a tanfolyam fő szponzorának, az ajkai Targonca Trade Kft. tulajdonosainak, illetve a Cream Szalon és a White Dog Pub vendégeinek, akik szintén pénzadománnyal támogatták a tanfolyamot.
Örömünkre szolgál, hogy a gyerekek felajánlották egy-egy alkotásukat árverésre, melyből származó bevétel egyesületünk egy későbbi projektjét fedezi majd. Hálásak vagyunk ezért a gyerkőcöknek is!

TANSZER GYŰJTÉS

2019. augusztusában megkértük Ajka város lakosságát, csatlakozzanak tanszergyűjtő akciónkhoz. Vártuk tiszta és szép állapotú iskolatáskák, tornaszákok, tolltartók,füzetek, ceruzák,vonalzó, stb. felajánlását. Ezen kívül egyesületünk is jelentős összeggel járult hozzá tanszerek vásárlásához. Ajka lakosságában most sem kellett csalódnunk! Köszönjük minden támogatónknak!

TeSZIGET NYÁRI TÁBOR

2019. július első hetében térítésmentes nyári tábort szerveztünk 15 alsó tagozatos gyermek részére. A tábort egyesületünk 3 pedagógusa önkéntes munkában vezette. Kreatívkodtunk, jártunk a Balatonon, nomádkodtunk, kirándultunk a Parkerdőbe, íjászkodtunk, a Jóság napon pedig látogatást tettünk az állatmenhelyre és az Idősek Otthonában. Köszönjük a támogatóinknak, nélkülük nem sikerült volna ilyen professzionálisra! Fő támogatónk:POPPE + POTTHOFF HUNGÁRIA KFT., és egy neve elhallgatását kérő magánszemély

GYERMEKNAPI JÁTÉK ÉS KÖNYVOSZTÁS

“2019. májusban összesen 80 könyvet vásároltunk, illetve gyűjtöttünk össze adományokból, melyet a Gyermekjóléti Központ által szervezett gyermeknapon adtuk át a gyermekeknek. A rendezvényen asztali és mozgásos játékokkal és arcfestéssel is szórakoztattuk a megjelent kicsiket és nagyokat.
A könyvekben totót helyeztünk el a könyv témájával kapcsolatban, és a helyesen megválaszolók között kisorsoltunk egy családi mozizást pop-cornnal és üdítővel, illetve minden helyesen válaszoló kapott egy 1.000 Ft-os írószerutalványt ajándékba.
Köszönjük az ajkai Gyermekjóléti Központnak a meghívást,támogatóinknak pedig a könyveket! Külön köszönet Kozák Melindának, aki egész délután állta a sarat a gyermekhad előtt és rajzolta a tetkókat, festette az arcokat!”

CSAPATÉPÍTŐ

2019. május 11-én csapatépítő rendezvényt tartottunk a pécsi Retextil Alapítvány közreműködésével.
Hulladék textíliából sodortunk fonalat, majd készítettünk magunknak nyakláncot, poháralátétet és néhány bármit:)”
Köszönjük ezt a fantasztikus, jó hangulatú délutánt Szabó Ágnesnek és a pécsi Retextil alapítványnak!

LÉGY TE IS KÖLTŐ!

2019. márciusában meghirdettük versíró pályázatunkat felső tagozatos diákoknak a Költészet napja alkalmából. Szebbnél szebb és lelkünket megérintő verseket olvashattunk. A pályamunkákat Pap Lívia, ajkai származású veszprémi színésznő bírálta el. Szívből köszönjük neki! A díjkiosztót áprilisban tartottuk, ahol a gyerekek fejlesztő társasjátékokat kaptak ajándékba, melyekért köszönetet mondunk a Játékliget tulajdonosának!

Díjazottaink